Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

De drijvende voetballertjes van Koh Panyee

27 december 2011

Over uitdaging en ambitie gesproken: De drijvende voetballertjes van Koh Panyee

Stel: je bent een kind en je woont op Koh Panyee, een drijvend vissersdorp in Thailand. Op een dag heb je het wel gezien met kanoën en vissen. Jij en je vriendjes willen voetballen. Dit is het waargebeurde verhaal van een groep jongens die, geïnspireerd door het Wereldkampioenschap in 1986, van oude vlotten en afvalhout een drijvend voetbalveld in elkaar begint te timmeren. Op de wal gaan de voetballers zich vervolgens meten met hun leeftijdsgenootjes die een vaste grasmat onder hun voeten gewend zijn.

Waarschuwing: bekijk deze film bezorgt je een stemming die geen nurkse collega vandaag meer om zeep gebracht krijgt.De Thaise TMB Bank liet het verhaal van de jonge voetballers verfilmen voor hun campagne “Make the difference”. Een mooi moment in de film is wanneer de teamfoto van de jonge acteurs die het verhaal naspeelden (en meteen ook een replica bouwden van het oorspronkelijke drijvende voetbalveld) verandert in het team uit 1986. Ook in het dorp Koh Panyee is de tijd niet stil blijven staan: visserij is niet langer de belangrijkste inkomstenbron, toeristen hebben inmiddels hun weg naar het eiland gevonden.

Het filmpje doet al enige tijd de ronde op internet en leidt tot enthousiaste reacties. “Het doet me denken aan de uitspraak van Gandhi ‘Be the change you wish to see in the world’”, schrijft iemand. “As a teacher I've spent years finding way to motivate kids – and such a story of self-motivation with these kids truly warms the heart - just terrific!!”, zegt een ander. hetkind nodigt je uit om te reageren op de vraag: waar raakt dit filmpje aan jouw onderwijsambities?

Tekst: Geert Bors
Redactie NIVOZ / hetkind


Het drijvende vissersdorp Koh Panyee, afbeelding: Google Maps


Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties op uw reactie


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief