Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Conferentie: Elk kind is een belofte

Op 8 en 9 februari 2011 vond de conferentie Elk kind is een belofte plaats in het World Forum Convention Center in Den Haag. De dagen werden georganiseerd door Duurzaam Leren, een samenwerkingsverband tussen NTO-Effekt, Irisz en stichting NIVOZ. Otto Scharmer en Andy Hargreaves waren keynote-sprekers. Hieronder vind je artikelen en filmpjes terug.

Elk kind wordt geboren met een veelheid aan talenten en mogelijkheden. Ons werk dient gericht te zijn op het ontwikkelen van dit potentieel. Dit vraagt verbondenheid met elkaar van allen die werkzaam zijn in en voor het onderwijs om zo in samenhang duurzame resultaten tot stand te brengen. Duurzame resultaten zijn de uitkomst van goede leerprocessen, zowel van kinderen als van volwassenen die deze leerprocessen en leeromgeving realiseren. Deze processen worden vorm gegeven door mensen. Kennis van je eigen motieven, kwaliteiten en deskundigheden helpt om verantwoorde keuzes te maken voor kwalitatief hoogwaardig en duurzaam onderwijs. Onderwijs van nu en onderwijs van en voor de toekomst.

De conferentie Elk kind Is Een Belofte (PDF) vond plaats van maandag 7  februari tot en met donderdag 10 februari 2011. Op dinsdag en woensdag was de grote conferentie met plenaire inleidingen en workshops.

Hier vind je artikelen en verslagen terug:

En hier twee video's:

 

Interview Otto Scharmer from HETKIND.ORG on Vimeo.

Andy Hargreaves in gesprek met Luc Stevens - full version from HETKIND.ORG on Vimeo.

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief