Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Bas Haring

filosoof, schrijver, bijzonder hoogleraar

Bas Haring (1968) is een Nederlands filosoof en informaticus, schrijver van kinderboeken en populairwetenschappelijk werk, televisiepresentator bij de RVU als ook hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, waar hij de leerstoel 'publiek begrip van wetenschap' bekleedt. Op het congres ‘Elk kind is een belofte’ van Duurzaam Leren/NIVOZ (in februari 2011_was Haring één van de keynote-speakers. In een aantal video’s spreekt hij over een aantal leidende principes, klik hier (talent) en hier (kritische houding) en hier (partnerschip).

Haring studeerde aan de Universiteit Utrecht waar hij in 1988 zijn propedeuse natuurkunde behaalde en in 1992 zijn doctoraalexamen wijsbegeerte (afstudeerrichting: kunstmatige intelligentie). Haring promoveerde in 1997 tot doctor in het vak Cognitieve Kunstmatige Intelligentie. Hij is werkzaam als docent mediatechnologie bij de Universiteit Leiden.

Sinds 1 oktober 2006 is Haring als bijzonder hoogleraar vanwege het Leids Universiteits Fonds (LUF) benoemd op de Leidse leerstoel ‘Publiek begrip van wetenschap’. Haring gaat ook jonge wetenschappers trainen in het toegankelijk maken van wetenschap.

Haring is ook verbonden aan de Stichting Schrijvers, School en Samenleving - tegenwoordig de Schrijverscentrale geheten.

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief