Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Andy Hargreaves

socioloog en hoogleraar onderwijskunde Boston

Professor Andy Hargreaves bekleedt de Thomas More Brennan leerstoel aan de Lynch School of Education (Boston College, USA). Zijn onderzoek en onderwijs concentreren zich op onderwijshervormingen, buitengewoon presteren, duurzaam leiderschap en emoties binnen het onderwijs.

Voordat hij naar Boston verhuisde, doceerde hij aan tal van Britse universiteiten, waaronder Oxford. Daarnaast is Andy Hargreaves bekroond met gasthoogleraarschappen in de VS, Canada, Engeland, Hong Kong, Zweden, Japan en Singapore.

In 2010 heeft Hargreaves een eredoctoraat ontvangen van de oudste universiteit van Scandinavië, Uppsala in Zweden; zoals ook o.a. Nelson Mandela en Jane Goodall. Hargreaves’ huidige onderzoek wordt gefinancierd door de UK Specialist and Academies Trust en de National College for School Leadership en betreft een studie over organisaties die boven verwacht presteren in het onderwijs, de sportsector, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg.

Verder schuift hij aan bij debat en dialoog over de toekomst van het onderwijs, in binnen en buitenland. Hij is schrijver van meer dan 25 boeken, waarvan meerderen zijn bekroond met belangrijke prijzen.

Literatuur:

  • ‘Driemaal Andy Hargreaves  -  opstellen over onderwijs, leiderschap en duurzaamheid’. Hierin laat Hargreaves overtuigend en inspirerend zien wat we nu kunnen en moeten doen om de negatieve effecten van de kenniseconomie te pareren en daarmee te voorkomen dat de kenniseconomie op den duur zal stagneren.

 

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief