Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Bekroonde documentaire meester Kanamori: 'Children full of life'

27 oktober 2011

De bekroonde documentaire 'Children full of life' biedt een indringend beeldverslag van Meester (Toshiro) Kanamori, een inspirerende, zeer authentieke leerkracht die tegen de conservatieve stroom in verbondenheid creëert met en onder zijn leerlingen. Inmiddels is de film door veel leerkrachten en onderwijsbegeleiders bekeken. En de reacties zijn telkens hetzelfde: mensen zijn diep onder de indruk.

Kanamori, filosoof en cultuurhistorisch vrijdenker met een krachtige mensvisie heeft een wens: Kinderen leren samen gelukkig te worden. De documentaire is voor Japanse begrippen uitzonderlijk, maar ook binnen onze context zeer bijzonder. Mr. Kanamori (in de documentaire uit 2003 was hij 57 jaar) is al meer dan 30 jaar leerkracht. Regelmatig bezoeken leerkrachten zijn lessen vanwege zijn bijzondere visie en aanpak: Hij moedigt kinderen aan plezier te hebben en vertelt dat de kinderen zowel hun eigen sterke kanten als die van hun vrienden moeten bevestigen en laten bevestigen. Hij wil een klas waar kinderen een sterke emotionele band hebben en reikt ideeën aan hoe dat in het leven kan.

Tijdens het bezoek van meester Kanamori aan Nederland (3 tot 12 september 2012) - op initiatief van stichting NIVOZ en in samenwerking met meer dan 17 partners -  hebben bijna 5000 mensen de Japanse leraar kunnen ontmoeten. Kanamori gaf Levenslessen door héél Nederland. Destijds is ook een boek vertaald naar het Nederlands: Levenslessen van meester Kanamori. Als één kind niet gelukkig is, is niemand gelukkig. Voor een groot deel van de artikelen, bijdragen, foto's, boeken en specials verwijzen we ook naar deze link.

Begin maart 2020 is Toshiro Kanamori op 73-jarige leeftijd overleden.
 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief