Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Annelien heeft een vorm van autisme, maar wil zo zelfstandig mogelijk leven

4 augustus 2013

De 24-jarige Annelien Ziengs heeft in haar leven al veel hulpverleningservaring opgedaan. Met wisselende resultaten. Annelien heeft een vorm van autisme. In februari van dit jaar vond haar een Eigen Kracht-conferentie plaats. De centrale vraag van Annelien tijdens de conferentie was hoe zij zo zelfstandig mogelijk kan leven. In Overijssel biedt het project Autisme en Eigen Kracht (AEK) mensen met autisme en hun kring de mogelijkheid om plannen te maken.  Het AEK project is een initiatief van het samenwerkingsverband autisme Overijssel (www.autismeoverijssel.nl), daarin hebben zich 23 hulpverleningsorganisaties en scholen verenigt. Het project heeft drie doelen: het opdoen van kennis over de visie van Eigen Kracht, het opdoen van ervaringen met Eigen Kracht-conferenties met mensen met autisme en het leren van die ervaringen voor het werken met de eigen kracht van mensen. Kijk en lees verder.

Het kost Annelien en haar familie en vrienden uiteindelijk niet veel tijd om een plan te maken. Nu krijgt ze hulp bij het opstellen van een weekstructuur en wordt ze ondersteunt als ze in het dagelijks leven ergens tegenaan loopt. “Ik sta er niet meer alleen voor.”


Annelien is erg enthousiast over wat de Eigen Kracht-conferentie voor haar betekent heeft. Op 8 juli stond er een interview met haar in de Spits. Haar ervaring heeft Annelien beschreven, ze vertelt er ook over in het filmpje ‘De eigen kracht van Annelien’. Meer over het werk van de Eigen Kracht Centrale en het aanvragen van Conferenties op www.eigen-kracht.nl


 


Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief