Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

'Als wij niet in staat zijn om relatie met kinderen op te bouwen...'

12 augustus 2012

Meer dan 4000 mensen gaan meester Kanamori ontmoeten tussen 3 en 12 september. Met een groot aantal mensen wordt zijn 'schoolreis' door Nederland vormgegeven. In de aanloop komt een aantal organisatoren en steunbetuigers aan het woord in een korte persoonlijke bijdrage. Vandaag: Rob Elgershuizen en Fred Feuerstake van de Hogeschool Rotterdam. 'Als wij niet in staat zijn om relatie met kinderen op te bouwen...'

In oktober 2010 hebben wij in nauwe samenwerking met Rotterdamse schoolbesturen, de CED-groep en de Meeuw het eerste ROFF (Rotterdams Onderwijsfilmfestival) georganiseerd. Tijdens dit festival is de NHK-documentaire Learning to care over de Japanse onderwijzer Kanamori getoond als openingsfilm. Het was een doorslaand succes.

Collega’s uit het Rotterdamse onderwijs waren diep onder de indruk van de documentaire. De inhoud was (is) zo herkenbaar en toont goed de kern van het werk van een leraar. Natuurlijk zijn rekenen en taal en vele andere vakken belangrijk, maar het resultaat daarvan verschrompelt als wij niet in staat zijn om een relatie op te bouwen met leerlingen.

Op het moment dat we van Henk Sissing hoorde dat dhr. Kanamori naar ons land zou komen, stond direct vast dat wij hem wilden uitnodigen voor een bezoek aan onze Hogeschool. De boodschap van meester Kanamori dient onder velen verspreid te worden. Wij zijn oprecht verheugd dat wij daar in samenwerking met het Comenius College te Capelle aan den IJssel aan kunnen bijdragen. Naast onze docenten van de lerarenopleiding vo/bve en de PABO hebben wij ook ons netwerk uitgenodigd.

Wij kijken er naar uit de documentaire op 11 september a.s. weer te vertonen en daar met meester Kanamori over te spreken.

Rob Elgershuizen en Fred Feuerstake,
directie Instituut voor Lerarenopleidingen Hogeschool Rotterdam

Wilt u zelf meester Kanamori ontmoeten? Klik dan hier voor de laatste informatie over kaartverkoop. Op enkele plaatsen zijn nog tickets te bestellen. Tijdens de Kanamori-week is een gratis onderwijskrant te verkrijgen van hetkind en is het boek  'Inochi no kyokasho - Levenslessen van meester Kanamori'  te koop. Meer info volgt via deze website. 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief