Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Wayne Dyer: 'Mrs. Thompson maakt het verschil'

23 september 2011

Dr. Wayne Dyer, Amerikaans schrijver en psychotherapeut, vertelt in dit videofragment het verhaal over Mrs. Thompson, een lerares die les geeft op een Amerikaanse basisschool. Zij maakt het verschil in het leven van Teddy. Hetkind zegt: dit is waar onderwijs om gaat! Wat zeg jij als  je dit verhaal hebt gehoord? Hetkind is benieuwd naar jouw reactie.
........................................................................................................................................................................................ 

Mrs. Thompson zegt aan het begin van het jaar tegen haar kinderen dat ze van iedereen in de klas evenveel houdt. Maar dat is eigenlijk een leugen,want in haar klas zit ook Teddy. En Teddy is zo'n slordig geklede leerling, die met niemand echt kan spelen en altijd veel fouten maakt. Met Kerstmis krijgt ze van elk kind een cadeautje, dat met zorg is uitgezocht en ingepakt. Zo niet van Teddy, die haar een papieren bruine zak met daarin een kapotte armband en een halfvol flesje parfum geeft. foto's Marcel van Herpen

Dan leest ze zijn dossier. Mrs. Thompson gaat daarna anders naar Teddy kijken en reageren. Zo maakt ze het verschil voor hem: het blijkt cruciaal voor het vervolg van zijn leven.

Dr. Wayne Dyer, Amerikaan, schrijver en psychotherapeut, vertelt het verhaal over Mrs. Thompson, een leraar die les geeft op een Amerikaanse basisschool.

Klik hier voor dit filmpje.

http://youtu.be/XZKQX54MqrQ

Foto's: Marcel van Herpen

Hetkind zegt: dit is waar onderwijs om gaat!

Wat zeg jij als je dit verhaal hebt gehoord?

Hetkind is benieuwd naar jouw reacties

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief