Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Video van lezing Ayla Gavins, schoolleider Essential School in Boston

6 september 2014

Hetkind-themalogo-onderwijsavond“Through teaching, I have met many people whom I admire and who have contributed to my life and character. Most of them just happen to be under the age of 13.” Ayla Gavins, schoolleider van de Mission Hill School in Boston, die deel uitmaakt van de Coalition of Essential Schools, was in 2010 in Nederland en leverde haar inspirerende bijdrage tijdens een open avond in Driebergen.

The Ten Common Principles van de Essential Schools vertonen veel verwantschap met de leidende principes van hetkind.  Uitgangspunten als 'less is more' en 'learning to use one's mind well' worden in de Mission Hill school in praktijk gebracht en maken de school tot een bruisende leergemeenschap met een centrale plaats voor verbondenheid en het perspectief van de leerlingen. 'Be kind and work hard' is het motto van de school. Ayla Gavins vertelt hoe dat er in de praktijk uit ziet.

Bekijk hier de video (30 min):Coalition of Essential Schools by Ayla Gavins from 21/12 PRODUCTIES on Vimeo.

Meer lezen? In de week dat zij in Nederland was werd Ayla Gavins geïnterviewd door het tijdschrift Didaktief. Lees het artikel 'Wat nu gebeurt, telt'.

Wat nu gebeurt telt - interview met Ayla Gavins

Bron: Didaktief nr 1-2, januari-februari 2011. Auteur: Monique Marreveld

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief