Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Video Beate Letschert: 'Je bent een aardige jongen, maar dit gaat niet goed en dat gaat niet goed'

14 augustus 2014

Hetkind-themalogo-onderwijsavondHet is gemeengoed geworden, thuis en op school, om kinderen te prijzen zonder 'de lof' precies te definiëren en te differentiëren. Maar we differentiëren wel alle tekortkomingen. 'Je bent een aardige rustige jongen, maar dit gaat niet goed en dat gaat niet goed'.  We geven een niet gerichte positieve waardering,  en vervolgens meestal een zeer gerichte en uitvoerige negatieve feedback. De balans tussen deze twee is ver te zoeken. Beate Letschert sprak in juni 2012 in Driebergen over 'Bemoediging, als pedagogisch principe'. Een videoregistratie van 25 minuten.

Beate Letschert (rechts) verzorgde op 20 juni de zevende en laatste onderwijsavond van het schooljaar 2011-2012 in Driebergen. Het NIVOZ heeft in samenwerking met het platform hetkind echter ook dit kalenderjaar nog een vijftal avonden op de agenda staan.

Op donderdagavond 10 januari zal Dolf van den Berg spreken over 'Met hart en ziel betrokken bij het onderwijs! Maar toch...' Meer informatie en tickets achter deze link. Alle lezingen/onderwijsavonden vinden plaats op Landgoed de Horst in Driebergen, in het gloednieuwe theater Maitland. Wees er op tijd bij!

Opname en samenstelling van de lezing van Beate Letschert is van Wouter Habraken.Het NIVOZ organiseert elk jaar een zevental inspirerende onderwijsavonden met lezingen van prominente sprekers. Deze avonden zijn toegankelijk voor iedereen en maken tevens onderdeel uit van het leertraject Pedagogische Tact. Adres: Theater Maitland, De Horst 1, 3971 KR Driebergen. Tijdstip:  19.30 – 21.30 uur. Toegangsprijs:  € 25,- p.p. per avond*

Een overzicht van het schooljaar 2012-2013:

1 november   Micha de Winter
13 december Rob Martens
10 januari     Dolf van den Berg
7 februari     Jelle Jolles
7 maart        Jos Kessels
4 april          Charlotte Visch
13 juni         Naam volgt nog

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief