Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Verwende kind syndroom: feit of fictie?

20 december 2014

Het boek 'Het verwende kind-syndroom' van Willem de Jong roept uit alle hoeken veel op. De VPRO besteedde donderdag 11 april een uitzending aan dit thema. Een tweetal gezinnen wordt de uitdaging geboden 40 dagen niet te verwennen en de programmamakers nemen ook hun eigen gezin onder de loep.  'Verwennen doen we allemaal, maar we vinden het alleen problematisch bij de buren.' Ter aanvulling op de uitzending lees je een artikel uit het blad Pedagogiek in Praktijk van een debat van auteur Willem de Jong met pedagoog Bas Levering. De laatste merkt op dat de term 'syndroom' ouders op het verkeerde been zet en suggereert dat er iets mis is met het kind, waar er juist is misgaat in de omgeving van het kind. Kijk en lees verder.

Get Microsoft Silverlight

In het aprilnummer van het blad Pedagogiek in Praktijk is coincidenteel een publicatie van een debat van de auteur Willem de Jong met pedagoog Bas Levering verschenen.

De Jong beroept zich op zijn mening dat 'problematische' verwenning een vorm van verwaarlozing is en wil hiermee ouders en leerkrachten informeren over de manier waarop zij een verwend kind kunnen omgaan.

Bas Levering stelt de vraag of je wel kan spreken van verwenning als 90% van de kinderen in Nederland opgroeit in welvaart? De pedagoog merkt op dat de term 'syndroom' ouders op het verkeerde been zet en suggereert dat er iets mis is met het kind, waar er juist is misgaat in de omgeving van het kind.

Hieronder het artikel.

Het_verwende_kind_syndroom kopie

 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief