Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

'Verschillen zien, benoemen en gebruiken'

25 augustus 2012

Meer dan 4000 mensen gaan meester Kanamori ontmoeten tussen 3 en 12 september. Met een groot aantal mensen wordt zijn 'schoolreis' door Nederland vormgegeven. In de aanloop komt een aantal organisatoren en steunbetuigers aan het woord in een korte inspirerende bijdrage. Vandaag: Jan Metgod van basischool De Hagedoorn in Almelo.  'Verschillen zien, benoemen en gebruiken'. 

Ik ben schoolleider van basisschool De Hagedoorn in Almelo. Vijf jaar geleden zijn wij gestart met het creëren van een lerende organisatie. We hebben de tijd genomen om onze gezamenlijke visie over onderwijs op papier te zetten. Wat vinden wij nou echt belangrijk? Wat doet er toe? We zijn op zoek gegaan naar onze gezamenlijke waarden en drives.

Leidend in de schoolvisie zijn de verschillen tussen kinderen, tussen mensen. De partners op De Hagedoorn hebben als overeenkomst dat we verschillen zien, benoemen en gebruiken in ons onderwijs. De verschillen zorgen ervoor dat we in gesprek komen, vanuit nieuwsgierigheid naar elkaars mentale modellen.

De openheid in het gesprek zorgt ervoor dat we deze verschillen snappen. En het mooie is: nu we de verschillen beter snappen zien we ook meer overeenkomsten. We willen namelijk allemaal leren en ons verder ontwikkelen. Dat doen kinderen, leerkrachten en ouders samen!

Jan Metgod
directeur OBS de Hagedoorn
www.dehagedoorn.nl

Wilt u zelf meester Kanamori ontmoeten? Klik dan hier voor de laatste informatie over kaartverkoop. Op enkele plaatsen zijn nog tickets te bestellen. Tijdens de Kanamori-week is een gratis onderwijskrant te verkrijgen van hetkind en is het boek  'Inochi no kyokasho - Levenslessen van meester Kanamori'  te koop. Meer info volgt via deze website. 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief