Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Verhalenmiddag Dokhuis, een plek met een rijk en rauw verleden

Op zaterdag 7 oktober - als slot van de NIVOZ/Dokhuis-Ontmoetingsweek - duiken we in het verleden van het karakteristieke pand aan de Doklaan 10, aan de kop van de wijk Charlois. Op deze middag (tussen 11 en 14 uur) is iedereen welkom die verhalen draagt vanuit het rauwe en rijke verleden. Inge Spaander en Rob van der Poel - verbonden aan Dokhuis vandaag de dag - zijn gastvrouw en heer.

Tijden: 12 – 15 uur.
Locatie: werkcafé en auditorium (max 50).
Voor wie: Voor oud-bezoekers van Dokhuis en relaties/partners van Dokhuis

Ontmoeting met voormalige bewoners van het Dokhuis, dan wel mensen die herinneringen dragen, speciale belevenissen en ervaringen hebben. En die verhalen willen delen. Onder genot van hapje en drankje en omlijsting.

Het karakteristieke pand in het havengebied werd ooit gebruikt voor de Rotterdamse watervoorzieningen, daarna was het een  jongerencentrum en concertpodium (Berenei), vervolgens werd het tot restaurant omgetoverd en in tussenliggende periodes zaten er kunstenaars en krakers. En er schijnen zelfs mensen in Dokhuis te zijn getrouwd. Aansluitend vanaf vier uur een pilot/uitzending van Dok-a. Gastheer en vrouw: Rob van der Poel en Inge Spaander.

Oproep: iedereen die kleine en grote verhalen heeft, is uitgenodigd. Wel inschrijven graag ivm te verwachte toeloop en beperkte plaats. Je kunt je tevoren ook wenden tot Inge Spaander (programmaleider Dokhuis) via [email protected]Doklaan 10, 3087 CB Rotterdam
 

NIVOZ/DOKHUIS-ONTMOETINGSWEEK

Het 20-jarig bestaan van stichting NIVOZ en onze landing op een nieuwe inspirerende plek in Rotterdam – in het Dokhuis – willen we vieren. Met de mensen die al langer met ons optrekken en met de mensen in Rotterdam die hun werk in onderwijs, maar ook in wijken en buurten pedagogisch willen insteken. Immers, It takes a city to raise a child. Onder die noemer is ons huis in de week van maandag 2 t/m zaterdag 7 oktober een ontmoetingsruimte, een inspiratieplek, een broedplaats voor onderwijs en samenleving.

Het volledige programma van de NIVOZ/Dokhuis-Ontmoetingsweek (maandag 2 t/m zaterdag 7 oktober) vind je hier (ook achter de link, met doorkliks).

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief