Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

René Boender: 'Generatie Z is oplossingsgericht'

9 februari 2012

René Boender is een veelgevraagd spreker. Zijn boeken horen tot de best verkopende managementboeken van dit moment. Zijn laatst verschenen boek gaat over Generatie Z (geboren tussen 1992 en 2010). “Generatie Z is de laatste generatie die we gaan typeren. Dit is de generatie Zelf: ze bepalen zelf wat ze willen. Tevens denken ze dat ze ouder worden dan 100 en dat ze het beter krijgen dan hun voorouders.'' Het interview werd woensdag afgenomen door Paul van Liempt op BNR Radio. Generatie Z start na 2 minuten in deel 1 en wordt vervolgt  in deel 2.

Boender over de mobiele telefoon en generatie Z: “Als ze ’s ochtends opstaan is hun mobile device het belangrijkste. Het is belangrijker dan eten en drinken”, vervolgt Boender. “Ze zullen daarom ook altijd doorwerken. Werk en privé gaan dwars door elkaar heen lopen. Het mooie van generatie Z is dat ze niet de regels willen verbreken, maar buigen. Ze zijn veel meer oplossingsgezind.”

Over gamen en generatie Z:  ''Er bestaan veel vooroordelen over deze generatie: het zouden gamende bankhangers zijn. Maar Boender kijkt hier anders tegen aan: “Gamen is juist enorm belangrijk. Het helpt ze omgaan met de elektronica. De generatie is ‘technotolerant’. Ze zijn niet verwend, maar gewend aan het leven met internet.”

Over privacy: "De generatie Z vindt het niet erg dat je achter de voordeur moet kijken om in te grijpen. Privacy is geen probleem om excessen te voorkomen", legt Boender uit. "Ze denken: alles wat ik in mijn hoofd heb is van mij. Als ik het ergens heb neergezet, dan is het publiek domein.”

De geluidsfragmenten Deel 1 en deel 2
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief