Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Reclaiming Youth at Risk: door bemoediging perspectief bieden aan jongeren met ingrijpende problemen

27 februari 2014

Een boodschap van hoop voor leerlingen met ingrijpende problemen, zonder toekomstperspectief. De aanpak uit het boek Reclaiming Youth at Risk - ook als e-book verkrijgbaar - kan de situatie voor deze jeugdigen doorbreken en hun maatschappelijke positie verbeteren. Met deze zogenoemde Circle of Courage wordt een benadering gepresenteerd, gebaseerd op de Indiaanse cultuur. 'Het is een boodschap die teruggaat naar de tijd dat het sterken en onderwijzen van de jeugd als de belangrijkste taak van de samenleving werd gezien.' Enkele auteurs spreken in onderstaand filmpje over hun werk, dat al in 1990 is verschenen maar universele waarde draagt. Lees en kijk verder.

UnknownHet boek Reclaiming Youth at Risk - Our Hope for the Future - is gericht op ontspoorde jongeren op het rechte pad helpen. Het wil met name jongeren en studenten met ontwikkelings- of maatschappelijke problemen sterken en waar nodig terugwinnen voor de samenleving. Niet anders dan vanuit bemoediging gestimuleerd. Gezocht wordt - vanuit de zogeheten Circle of Courage - naar positieve en gezonde trekken in deze kinderen. Hoe diep verborgen, hoe diep beschadigd deze 'componenten' ook zijn. Competentie, relatie, autonomie en altruïsme. Het zijn de vier essentiële elementen die elk kind nodig heeft om volwaardig op te groeien. Larry Brendtro, Martin Brokenleg en Steve Vanbockern, de auteurs van Reclaiming Youth at Risk, ontwikkelden de Circle of Courage, ontleend aan het gedachtegoed van de native Americans: de Indianen.

Samenvattend zijn de praktische alternatieven en strategieën in het boek gericht op het voortbouwen op relaties met jongeren, het bevorderen van hun gevoel van eigenwaarde. En draait het om de vorming van positieve waarden in de klas. Het model waarvoor Reclaiming Youth at Risk staat, is inmiddels door onder meer honderden scholen en residentiële instellingen in de VS, Canada en andere landen wereldwijd overgenomen.

Unknown

Het Engelstalige (e-)boek heeft de volgende codes en kan hier worden besteld.

  • ISBN-10: 1879639866

  • ISBN-13: 978-1879639867Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief