Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Over het belang van erkenning: 'Nu ik hem hoor en zie, kan hij vertellen waarom...'

11 september 2014

Haar lieve kleine mannetje kruipt net iets te vaak bij haar in bed. Tijd om op te voeden, vindt Natasja de Kroon met haar man. Na drie nachten besluiten ze hem rechtstreeks terug te sturen naar zijn bedje. Het mannetje zet zich schrap en huilt bittere tranen. Dan zien ze het licht. Het is duidelijk dat ze deze strijd niet gaan winnen. Dat het misschien beter is zijn gevoel en daarmee hem te erkennen. Haar blog: 'Nu ik hem hoor en zie, kan hij vertellen waarom...'

erkenningIk zeg dat ik hem begrijp. Dat ik begrijp dat hij bij ons wil zijn.

Als bij toverslag verandert het huilen en verdwijnt de boosheid. Nu ik hem hoor en zie, kan hij vertellen waarom hij steeds komt. Hij mist papa. Na anderhalf jaar is papa weer aan het werk. En als hij morgen wakker wordt, zit papa al in de auto. En daarom komt hij 's nachts. Om bij papa te zijn.

In mijn armen valt hij in slaap. Uitgehuild. Gehoord. De volgende dag zit hij, de koning te rijk naast papa. Ons kleine grote mannetje.
Als je goed luistert heeft je kind het antwoord...

Natasja de Kroon studeerde in 1995 af als orthopedagoog. In 2005 richtte ze haar eigen kindercentrum op, de Buitenkans in Heerenveen. In haar huidige werk als Happy Coach en Geluksvogel combineert Natasja haar liefde voor kinderen met haar passie voor onderwijs. 

-


Maak kennis met de Geluksvogels!


Een feestelijke lancering van de website op maandag 15 september 2014 van 19.30-21.30 uur

geluksvogelsGeluksvogels vinden dat alle kinderen in Nederland recht hebben op een fijne schooltijd in een gelukkige en pestvrije groep.  Zij hebben een traject ontwikkeld voor de Gelukkige Groep voor elke basisschool en helpen kinderen, leerkrachten, teams, directeuren, pedagogisch medewerkers en iedereen die met groepen kinderen werkt op weg.

Geluksvogels is opgericht door Charlotte Visch, Natasja de Kroon, Ingrid Nagtzaam en Merlijn Wentzel. Geïnspireerd door de Happy Coach opleiding hebben de Geluksvogels een traject ontwikkeld voor de Gelukkige klas. Dit traject sluit altijd aan bij de persoonlijke behoefte en mogelijkheden van de school: de locatie, populatie of bijzondere situatie van de school. De Geluksvogels hebben hun sporen verdiend in het verzorgen van trainingen op locatie voor kinderopvang, basis- en voortgezet onderwijs.

Het traject “De gelukkige klas” heeft tot doel om directie, leerkrachten, ouders en kinderen als gelijkwaardig (niet als gelijke) met elkaar om te leren gaan. Omdat dit een omwenteling is in houding en handelen, verzorgen wij ook supervisie, begeleiding bij intervisie en vervolgtrainingen zodat het geen eenmalige studiedag hoeft te zijn, waarvan de resultaten gedurende het jaar langzaam wegebben.

“De gelukkige klas” vormt een geïntegreerd pakket dat een proces ingang zet. Implementeren van een nieuwe manier van contact hebben met elkaar is een proces van uitleggen, motiveren, vaardigheden eigen maken, attitude ontwikkelen en op de werkplek begeleiden.

Ben je nieuwsgierig naar onze werkwijze! Kom naar de feestelijke lancering van onze website op maandag 15 september 2014 aan de  Nederlandse Academie voor Psychotherapie,Andreas Schelfhoutstraat 48-C, 1058 HV Amsterdam - 020 615 0494

Charlotte Visch zal de avond openen en de Geluksvogels zullen zich presenteren!

Geef je nu op door een mail te sturen naar info@geluksvogels.org

 

Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief