Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Op Laterna Magica worden kinderen aangemoedigd, geïnspireerd en gecoacht

20 maart 2013

 Laterna Magica is een bruisende leergemeenschap.  In een drietal filmpjes vertellen medewerkers van het Integraal Kind Centrum in Amsterdam (0-13 jaar) over de kracht van Natuurlijk Leren en over het werken in een innovatieve leeromgeving . Op IJburg - in een gebouw van de toekomst - worden kinderen aangemoedigd, geïnspireerd én gecoacht.

Laterna Magica is  innovatief, in alle opzichten. Gehuisvest in een gebouw van de toekomst zijn kinderen hier eigenaar van hun eigen leerproces en mogen ze nieuwsgierig zijn. Het onderwijs vouwt zich om die leergierigheid heen.

Het concept van Natuurlijk Leren en de kernconcepten zijn behulpzaam. Leraren werken samen in een lerende omgeving en ontwikkelen deze voortdurend zelf naar wat nodig is om krachtig leren van kinderen mogelijk te maken. Professionalisering van leraren is niet weg te denken. Elke woensdagmiddag zijn er gezamenlijke workshops en cursussen.

In drie filmpjes vertellen medewerkers van Laterna Magica zelf wat ze zoal doen op een dag en waarom ze in staat zijn om elke dag weer zichzelf, de kinderen en hun omgeving door te ontwikkelen. Bekijk de filmpjes van Arno Bogers, Astrid van Oosten, Marieke Janssen, Melle van Tricht, Suzanne en Sebastiaan hier

'Spelen is leren is spelen' is één van de uitgangspunten van het Integraal Kind Centrum. Hoe dat vorm krijgt in Laterna Magica ziet u o.a. in deze film.

IKC Laterna Magica


Eva Besnyöstraat 491
1087 LG  Amsterdam
Telefoon: 020) 41 61 911
Website: http://www.obslaternamagica.nl

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties op uw reactie


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief