Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Nieuwe levensles Kanamori: 'Ondeugend zijn, als bron van creativiteit'

24 juli 2013

De herinneringen aan meester Kanamori worden in de eerste maanden van 2013 nieuw leven ingeblazen door een serie prachtige filmpjes die zijn gemaakt n.a.v. zijn bezoek op 10 september aan Arnhem. De Japanse leraar sprak over nieuwsgierigheid en ondeugendheid als noodzakelijke bron van creativiteit, én vergat daarbij niet het perspectief van het kind zelf in te nemen. Een onvergetelijke les:  'Being naughty'. 

Op 10 september 2012, kwamen meer dan 100 mensen uit Nederland samen in de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), met gasten uit Engeland, Duitsland en Japan om deel te nemen aan de nowhere dialogue over: creatief leiderschap in onderwijs. Toshiro Kanamori uit Japan - hoofdrolspeler in de bekroonde documentaire Children Full of Live en in die periode bezig aan een schoolreis - was één van de sprekers. Hij deelt zijn gedachten over creatief leiderschap en hoe belangrijk het is om nieuwsgierig te zijn over alles wat het leven biedt.

Dit is de link naar de eerste film van ongeveer 5 minuten: 'Being naughty'

Met dank aan Nowhere, één van de partners in de Kanamori-week die door hetkind.org was geïnitieerd en waarin bijna 5000 mensen de Levenslessen van deze Japanse leraar konden zien en ervaren. Zijn boek Levenslessen is hier te koop.

 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief