Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Nieuw procesgericht leerlingvolgsysteem op basis van 'welbevinden en betrokkenheid'

1 november 2013

Job Christians greep de lezing van Ferre Laevers - gisteravond in Helmond -  aan om het nieuwe Leerling Volg Systeem (LVS) te lanceren dat gebaseerd is op 'welbevinden en betrokkenheid'. In overleg met Laevers heeft Onderwijs Maak je Samen kans gezien om een technologisch, praktisch systeem te construeren, zogeheten LOOQinPO, waarin het ontwikkelproces van kinderen op basis van deze kernwaarden in kaart gebracht kan worden. De Leuvense professor Laevers zelf - initiatiefnemer van het ErvaringsGericht Onderwijs - was er niet minder trots op.

LOOQinPOOnderwijs `maak je `samen  en Ferre Laevers lanceren nieuw LVS obv welbevinden en betrokkenheid.

 

 LOOQIN is een app die het mogelijk maakt om observaties uit te voeren en deze gegevens direct te verwerken, op te slaan en te versturen. De opzet van het instrument is compact en eenvoudig in het gebruik. Het heeft een eenvoudige structuur, is standaard uitgerust met waardevolle observatielijsten en is met elke gewenste observatie-inhoud te vullen.
Opbrengst van het product: een compleet uitgewerkte observatie, die direct digitaal beschikbaar is. De inhoud van de observatie bestaat uit screenings-indicatoren en aanvullende opmerkingen. Vanuit de observatie kunnen er diverse printdossiers worden vormgegeven om de inhoud van de observatie te presenteren.

Efficiënt werken

Looqin maakt observeren makkelijker; geen losse lijsten meer die je zelf nog moet verwerken. Observaties kunnen direct geprint en verstuurd worden, of opgeslagen in bekwaamheidsdossier of leerlingportfolio.

Altijd en overla beschikbaar

Looqin slaat alles direct op in de cloud, je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je observaties kwijtraakt. En welk apparaat je ook gebruikt: tablet, smartphone of pc, met looqin kun je altijd observaties invoeren en weer opvragen. Je kunt dus gerust starten op je pc en verder gaan op je tablet.


Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief