Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Mini-symposium 'Het brein en de leeromgeving' in Drentse Echten, o.a. met Kees Vreugdenhil

15 februari 2014

Dr. Kees Vreugdenhil is een van de sprekers op woensdagmiddag 12 maart op het mini-symposium 'Het brein en de leeromgeving' in de Knapvilla, in het Drentse Echten. Vreugdenhil - onder meer auteur van Breinkennis voor opvoeding en onderwijs - geeft een beeld van het kinderbrein, de ontwikkeling en de invloed van de omgeving hierop. Maar de dag biedt meer.  Wilt u uw eigen leerstijl onderzoeken en kennis maken met andere leerstijlen? Bent u geïnteresseerd in de meervoudige intelligentie theorie van Gardner en de vertaling daarvan in onderwijs? Wilt u geïnspireerd raken om uw schoolgebouw te veranderen? Voor 75 euro doet u mee, via Knapvilla. Wel vóór 25 februari aanmelden. Lees verder.


breingroot In de voorbereiding op het mini-symposium  maakt uzelf via internet een leerstijlentest. Met de uitgebreide schriftelijke toelichting die daarop volgt komt u met veel vragen op 12 maart aan bij de Knapvilla. Op deze dag wordt u door Hanneke Lokhoff, directeur van de Knapvilla ontvangen. Vervolgens brengt Dr.Kees Vreugdenhil voor u het kinderbrein en de invloed vanuit de omgeving in beeld. Hier alvast een voorproefje:

Fragment uit een lezing van Kees Vreugdenhil:

Over Breinkennis, het boek


Wat kan hersenonderzoek voor opvoeding en onderwijs betekenen? Wat zijn de geheimen van ons brein en hoe kunnen we die gebruiken in het dagelijks onderwijs?  Studenten, ouders en professionals vinden het antwoord snel in Breinkennis - voor opvoeding en onderwijs. Het eerste en enige leerboek voor het onderwijs dat de belangrijkste inzichten van het hedendaags hersenonderzoek weergeeft.

Breinkennis - voor opvoeding en onderwijs bespreekt de bouw en werking van de menselijke hersenen in ontwikkeling. Elk hoofdstuk reikt voorbeelden aan van mogelijke consequenties voor opvoeding en onderwijs. Zo krijgt de herseninformatie direct een plaats in het dagelijks handelen van opvoeders en onderwijzers van kinderen en jeugdigen. Aan bod komen: het emotionele en sociale brein, denken en leren in de prefrontale cortex, het geheugen, bijzondere kenmerken van het puberbrein en verschillen tussen meisjes en jongens.

Het symposium op 12 maart


Drs. Marjolein van Bodegem zal de Mills-leerstijlentest toelichten die u vooraf gemaakt heeft. Vervolgens gaat u alle ruimtes langs , voor een inspiratietour en kunt u in gesprek gaan met Hanneke Lokhoff, Kees Vreugdenhil, Marjolein van Bodegom, Barbara Winkelhuijzen (Inspiratie en begeleiding van schoolgebouwen voor de 21ste eeuw), Andre Veldhuizen (ontwikkelaar inrichtingsconcepten bij Eromes-Marko) en ambassadeurs.

U kunt zich achter deze link inschrijven. Lees hier over het programma, dat om 13.00 uur start en om 18.00 uur eindigt.
Deelnamekosten inclusief MILS - profiel € 75, p.p.

Inschrijven voor 25 februari 2014

.

Uw deelname wordt bevestigd na betaling.

U ontvangt dan ook een link om uw MILS-profiel in te vullen.

 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief