Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

#LML13: 'Om relatie aan te gaan, om tactvol te handelen, daar is lef voor nodig'

9 maart 2013

Zijn Leraren met Lef ook Leraren met Tact? Op de manifestatie Leraren met Lef - vanmiddag in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam - nodigen we je als leraar uit op onderzoek te gaan.  Wat biedt TACT, wat doet LEF? Waar overlappen beide werelden elkaar en – last but not least – wat is het effect op het lerende kind? Tijdens de Parade (15.30 uur - 17.15 uur) vind je een aantal leraren (PO, VO en MBO) van HETKIND.ORG in de Kleine Zaal. 'Om een relatie aan te gaan, om tactvol te handelen, daar is lef voor nodig.'

De manifestatie Leraren met Lef 2013 begint zaterdag 9 maart om 13.00 uur en zal door ruim driehonderd leraren (uit PO, VO, MBO, HBO) worden bezocht. #LML13 draagt het thema 'Teachers Connected; excelleren door samenwerken'.

Vorig jaar was de eerste aflevering, toen nog met meer dan 500 docenten in Utrecht. Daarvan zie je hier een korte samenvatting.De doelen van de manifestatie 201 zijn...

1. SAMEN LEREN

De manifestatie is een bron van inspiratie om het leren van elkaar te versterken. We laten zien wat het oplevert en we bieden gelegenheid om samen te ’leren’: BRENG EN HAAL!

2. EXCELLEREN

De manifestatie laat zien dat we willen excelleren door niet alleen te leren van elkaar maar ook door onder meer te leren van het buitenland: BLIK NAAR BUITEN!

3. OPROEPEN

De manifestatie laat zien dat Leraren met Lef hun verantwoordelijkheid nemen. We vragen ook ruimte om die waar te maken. We roepen politiek, beleidsmakers, en veld op: DOE MEE EN STEUN ONS!

De rode draad in het programma


Met deze 2e manifestatie willen Leraren met Lef

-          het onderwijs van onderop verbeteren
-          laten zien dat ze gaan voor hoge kwaliteit onderwijs
-          zich inzetten voor en actieve steun vragen van

  • de schoolleidingen: laat ons een voorbeeldrol vervullen. Geef ons professionele ruimte om de leergemeenschap te versterken!

  • het ministerie: geef ons meer regelvrijheid, meer flexibiliteit om actief te werken aan die versterking van de leergemeenschap!


Het programma is voor leraren en wordt vrijwel volledig gevuld met/verzorgd door leraren.

PARADE - Kleine Zaal - 15.30 - 17.15 uur

Ontmoet een aantal leraren die aan hun persoonlijke ontwikkeling werken of hebben gewerkt. In het traject Pedagogische Tact  verandert hun perspectief op onderwijs, op kinderen, op leren. Zij zien dat in de relatie tussen leraar en leerling de basis ligt voor ontwikkeling en prestaties, voor motivatie en zelfvertrouwen, en voor het besef van verantwoordelijkheid – het fundament van onze samenleving.

Maar om die relatie aan te gaan, om tactvol te handelen, daar is lef voor nodig.

 
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief