Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Jef Staes: 'In elk schaap zit passie en talent'

11 mei 2012

Met het 'Red Monkey-verhaal' maakt Jef Staes al enkele jaren furore in België als keynote en spreker. Hij is een expert op het vlak van business- en cultuurinnovatie. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties en systemen. Deze keynote-video over 'Jij bent een schaap' is eigenlijk een aanklacht tegen het huidige onderwijssysteem en de manier waarop organisaties omgaan met talenten. Met zijn  gewaagde uitspraken zet hij aan tot discussie. schaap-185x300

Jef Staes gaf het voorbije jaar meer dan 100 lezingen en dit voor een zeer uiteenlopend publiek (congressen, verenigingen, onderwijs, in-company,... ). Ten slotte is hij gastdocent aan verschillende Belgische managementscholen. Hij assisteert organisaties en bedrijven in hun zoektocht naar een aanpak en antwoord op de continue veranderende markt. Gebaseerd op een loopbaan als software ingenieur, training manager en Corporate Learning Officer focust hij zich op de nood aan cultuurverandering en de rol van het Human Resources Management in lerende organisaties.

Hoe komt het dat organisaties niet snel genoeg leren en innoveren? Op deze uitdagende vraag geeft hij een antwoord. Als spreker schudt hij organisaties niet alleen wakker, maar presenteert hij hen met een unieke woordenschat om hen te begeleiden bij de noodzakelijke veranderingen. Doelstelling is steeds het verhogen van de wendbaarheid en het innovatievermogen van medewerkers, teams en organisaties.

Hoe komt het dat organisaties niet snel genoeg leren en innoveren? Op deze uitdagende vraag geeft hij een antwoord. Als spreker schudt hij organisaties niet alleen wakker, maar presenteert hij hen met een unieke woordenschat om hen te begeleiden bij de noodzakelijke veranderingen. Doelstelling is steeds het verhogen van de wendbaarheid en het innovatievermogen van medewerkers, teams en organisaties.   In eerste instantie maakt hij zijn publiek wakker en vertelt hij een verhaal over een veranderende wereld. Hierbij gebruikt hij tal van metaforen om dit te duiden.

Van 2D naar 3D
Waarom is innovatie noodzakelijk? Wie staat er aan het roer in 3D? Hoe ziet de transitie eruit? Het 2D/3D-verhaal is een vast onderdeel van Jef's lezingen en legt de basis voor andere onderwerpen. Onderstaand verhaal over schapen presenteerde hij in 2011 op de jaarlijkse STIMA conference. Het is eigenlijk een aanklacht tegen het huidige onderwijssysteem en de manier waarop organisaties omgaan met talenten. Confronterende stellingen en gewaagde uitspraken zetten aan tot discussie.

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief