Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Goedgemutst, fit en nieuwsgierig: Konnichawa... !

3 september 2012

De reis kan beginnen. Toshiro Kanamori landde zondagmiddag om 15.25 uur op Schiphol. Goed gemutst, fit en nieuwsgierig. De Japanse  leraar applaudiseerde spontaan toen hij en zijn metgezel de eerste molen zagen en om zes uur reden ze het landgoed De Horst in Driebergen op, zijn thuis voor de komende elf dagen. De eerste korte foto-impressie vanaf de luchthaven is van Max Dijksterhuis.

Ingrid Helsloot, Marcel van Herpen en tolk Mako van der Ham stonden gisteren aan de gate Kanamori-sensie en zijn reisgezelschap op te wachten. Na een goede nachtrust stapt de 65-jarige Toshiro Kanamori - bekend van de docuemntaire Children Full of Life -  vanmiddag in de bus naar het oosten van het land. Bij OBS de Hagedoorn in Almelo spreekt hij 250 mensen toe in de plaatselijke bibliotheek. En in de avond is hij te gast bij Ouders & Onderwijs Twente in het stadhuis van Hengelo. Ook daar is de zaal met 350 betrokkenen uitverkocht.

Kanamori-sensei zal tot en met woensdag 12 september zeventien locaties aandoen in het hele land. Meer dan 4000 mensen gaan hem ontmoeten. DE reis is tot stand gekomen dankzij veel partners die samen ook de eerste onderwijskrant van hetkind mogelijk hebben gemaakt.Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief