Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Sabine Severiens

bijzonder hoogleraar leerstoel Onderwijskunde

Prof. dr. Sabine Severiens heeft een aanstelling als bijzonder hoogleraar Onderwijskunde (Pedagogiek/Onderwijswetenschappen), in het bijzonder voor 'onderwijs in de grote stad' op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het belangrijkste thema in haar werk is onderwijsongelijkheid. Hierbij richt ze zich bijvoorbeeld op lesgeven in diverse klassen en het versterken van professionele capaciteit.

Meer recentelijk doet Sabine Severiens verschillende projecten op het gebied van mentoring en grootstedelijk talent. Daarnaast is ze de wetenschappelijk trekker van de Kenniswerkplaats Rotterdams talent, een expertisenetwerk waarin de gemeente en de universiteit samenwerken aan de kwaliteit van het Rotterdamse onderwijs. En Severiens participeert in Sirius, een Europees beleidsnetwerk dat beoogt de onderwijspositie van kinderen met een migrantenachtergrond te verbeteren.

Ze heeft een groot aantal publicaties op haar naam staan in wetenschappelijke tijdschriften als Research in Higher EducationHigher Education en Journal of Educational Psychology.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief