Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Sabine Severiens

hoogleraar Onderwijskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Sabine Severiens is hoogleraar Onderwijskunde (in het bijzonder onderwijs en diversiteit) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het belangrijkste thema in haar werk is onderwijsongelijkheid. Hierbij richt ze zich op lesgeven in divers samengestelde klassen en het versterken van professionele capaciteit op dat terrein. Meer recentelijk doet ze verschillende projecten op het gebied van mentoring en grootstedelijk talent. Ze geeft les in de master Onderwijswetenschappen en is programmadirecteur van de bachelor Pedagogische en Onderwijswetenschappen.

In haar werk probeert ze altijd een stevige verbinding te leggen tussen onderzoek en praktijk, zo was ze de afgelopen tien jaar de wetenschappelijk trekker van de Kenniswerkplaats Rotterdams talent, een expertise netwerk waarin de gemeente en de kennisinstellingen samenwerken aan de kwaliteit van het Rotterdamse onderwijs. Sinds een jaar is ze ook boegbeeld van de route Jeugd in de Nationale Wetenschapsagenda.

Ze heeft een groot aantal publicaties op haar naam staan in wetenschappelijke tijdschriften als Research in Higher EducationHigher Education en Journal of Educational Psychology.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief