Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Rudolf Kampers

Rudolf Kampers studeerde filosofie en economie. Hij leidt sinds 2005 socratische gesprekken, in  workshops en cursussen en werkt parttime als lerarenopleider (filosoferen met kinderen, pedagogische gespreksvoering) aan de Thomas More Hogeschool in Rotterdam (pabo) Als voorzitter van Stichting De Tegenfase bevordert hij de dialoog onder jongeren. Samen met Jan Ewout Ruiter schreef hij Filosoferen aan de keukentafel (2015).

Rudolf Kampers werkte negen jaar als docent filosofie aan het Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid. Daarvoor was ik lerarenopleider aan de Hogeschool IPABO (Amsterdam/Alkmaar) en begeleider van groepsdenkprocessen, o.a. aan de Vrije Hogeschool (Zeist).

'In mijn werk beoog ik de lust tot onderzoek, ofwel het plezier in leren/school, een impuls te geven, zowel voor leerlingen als leerkrachten. Kritisch denken, vragen stellen, goed luisteren, een open houding en het gezamenlijk creëren van kennis zijn wat mij betreft de belangrijkste sleutels. Sleutels die niet alleen tot meer leerplezier leiden, maar ook tot verbinding en zelfkennis.'

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief