Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Paulien Stoffer

Adviseur/trainer

Sinds 30 jaar ben ik op verschillende manieren verbonden aan onderwijs. Eerst als leraar en directeur op basisscholen, later als onderwijsbegeleider en trainer van leraren, intern begeleiders en directies. De laatste jaren begeleid ik schoolteams vanuit mijn eigen bedrijf Paulien Stoffer | mens- en organisatieontwikkeling.

Wat mij het meest inspireert als procesbegeleider is wanneer teams de essentie ontdekken wat hen drijft. En dan vanuit die visieontwikkeling aan de slag om dit concreet gestalte te geven in de praktijk van alledag. Ik begeleid ook graag schoolteams bij hun teamontwikkeling en communicatie. Met name de relaties en interactie in de pedagogische driehoek tussen kind, ouders en school staat dan centraal.

Ik ervaar het als bijzonder als mensen zich bewust worden wie zij zijn en welke bewuste en onbewuste keuzes zij maken. Wat dat teweeg brengt en hoe zij daarin werken aan hun persoonlijk leiderschap en professionaliteit in een lerende organisatie.

Ik ben ervan overtuigd dat mensen en kinderen vaak meer kunnen dan zij zelf denken. En als zij doen wat zij écht willen er veel energie vrijkomt. Ik denk graag vanuit mogelijkheden en kansen, gericht op innovatie en nieuwe werkwijzen. Goed voor de ontwikkeling van het kind, de leraar, én de schoolorganisatie.

Het Onderwijscafé is voor mij een plek van inspiratie. Ik neem er graag aan deel, omdat ik daar met bevlogen collega’s over de onderwijspraktijk de dialoog aan kan gaan.

Ook de Open avonden / lezingen vind ik interessant en bieden een platform om ‘de andere kant’ van de onderwijspraktijk in het licht te zetten.

Dat wat mij bezig houdt en relatie heeft met één van de 7 leidende principes deel ik graag op deze site met beeldmateriaal en artikelen.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief