Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

De kracht van een goed verhaal: brug tussen harde feiten en visioen

7 oktober 2016

Identiteit krijgt een gezicht door verhalen van mensen. Door storytelling. Wie zijn wij als school? Vanuit welke waarden leiden en voeden wij onze kinderen op? Welke identiteit is zichtbaar, hoorbaar en voelbaar op school? Paulien Stoffer zet de kracht van een goed verhaal centraal. 'Het gezamenlijk creëren van een goed verhaal zorgt voor verbinding, betrokkenheid en een inspirerend punt aan de horizon.'

Een goed verhaal slaat een brug tussen de harde feiten en het visioen. Steeds meer organisaties en ook leraren en schoolleiders, ontdekken de kracht van 'storytelling'. Het Scheepvaartmuseum bijvoorbeeld heeft het roer omgegooid en is daardoor op ontdekkingstocht gegaan naar hun eigen verhaal. Welk verhaal vertelt jouw organisatie? Wil jij ook de identiteit en kernwaarden van jouw organisatie met verhalen of beelden tot leven te brengen, lees dan verder.

Paulien Stoffer ontdekte door haar studie naar Storytelling & Identiteit een aantal boeken en filmjes, die ze van harte aanbeveelt. Identiteit in beweging is gratis te downloaden en herbergt een aantal mooie verhalen van schoolleiders in het PO en VO. Wil je graag meer weten over het waarom van storytelling, bekijk dan eens dit filmpje.


 
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief