Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Paul Op Heij

leraar, redacteur, publicist

Paul op Heij is docent geschiedenis, maatschappijleer/maatschappijwetenschappen op de Vrijeschool in Zutphen, als ook redacteur bij Montessori magazine en publicist.

Eerder was hij werkzaam op zestal scholen en schoolvarianten: regulier VMBO/HAVO/VWO, particulier VMBOt/HAVO/VWO, gehandicaptenonderwijs HAVO/VWO, volwassenonderwijs, internetonderwijs en VAVO (voortgezet algemeen volwassenen onderwijs), tweede kans onderwijs VMBOt/HAVO en VWO, om via uitbesteding alsnog een regulier VO-diploma te behalen.

Enkele 'Facebook-feitjes' die niet onbelangrijk zijn voor mijn functioneren als docent. Ik ben afkomstig uit 'n boerengezin met acht kinderen (sociale vaardigheden!) en daar, inmiddels ouderloos, een verbindende schakel. Vader van twee tieners. Gediplomeerd KNVB-Juniorentrainer bij de voetbalclub van mijn kinderen en lid van de Ouderraad van hun school.

Publicaties in Montessori Magazine, de Gelderlander, Volkskrant, Trouw, NRC Handelsblad, Gereformeerd Dagblad, De Groene Amsterdammer, Filosofie Magazine, Intermediair, HN-Magazine, Wetenschap Cultuur en Samenleving, Kultuurleven, Academische Boekengids, Kunst & wetenschap enz.

Ik ben universitair geschoold in Geschiedenis aan KU Nijmegen (bijvakken massacommunicatie, internationale betrekkingen, internationaal recht, volkerenrecht en mensenrechten). Daarna volgden er nog diploma's Maatschappijleer, Journalistiek en Bureauredactie en vele specialistische certificaten.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief