Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Patrick Timmermans

Patrick is coach, trainer, facilitator, vader en mens. Met zijn praktijk Vader Visie richt hij zich op de ontwikkeling van vaders en hun plek binnen het gezin. Daarbij werkt hij vanuit de overtuiging dat iedere vader uniek is en zijn eigen unieke uitdagingen en verlangens heeft in het vaderschap. Hij ondersteunt vaders om hun verlangens te vertalen naar een visie en daarvoor de benodigde stappen te zetten. Hij ziet vaderschap als een pad van persoonlijke ontwikkeling.

Patrick is erg betrokken bij het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Het gezin is de eerste plek waar kinderen zich ontwikkelen en in de eerste vier/vijf levensjaren wordt de basis voor later gelegd. Om de ontwikkeling van baby tot jong volwassene zo optimaal mogelijk te laten verlopen, ziet hij het belang van ouders die in balans, liefde en harmonie met elkaar omgaan en hun kind(eren) centraal stellen. Of ze nu samen zijn of niet. Door zijn ervaring in het mannenwerk kent hij het belang van mannen/vaders om in hun kracht en in hun liefde te gaan staan voor zichzelf, hun gezin en ook de wereld.

Door middel van coaching, verdiepingsdagen, cursussen en ontmoetingsavonden ondersteunt hij de vaders die hun ontwikkeling ter hand nemen in het belang van hun kind(eren). Hij is opgeleid in verschillende vormen van lichaamsgericht werken, systemisch werk, gestaltpsychologie, schaduwwerk, meditatie en visualisatie. Een groot deel van zijn eigen training en opleiding heeft hij gevolgd bij de Venwoude Levensschool. Naast het werken met vaders schrijft hij ook regelmatig reflecties over zijn eigen vaderschap.

De visie van HetKind sluit aan bij zijn visie: het kind centraal en compleet capabel en toegerust voor zijn/haar ontwikkeling onder de liefdevolle en heldere begeleiding van een ouder/onderwijzer. De hier geplaatste artikelen inspireren hem en hij inspireert via deze weg ook graag weer anderen.
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief