Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Jaap Versfelt

onderwijsbegeleider

Jaap Versfelt is initiatiefnemer en leider van Stichting leerKRACHT. Deze stichting is in 2012 opgericht met als doel om in het Nederlands onderwijs een cultuur van 'elke dag samen een beetje beter' te creëren. Omdat zo'n cultuur - waarin leraren van elkaar leren en samen met hun leerlingen het onderwijs verbeteren - dé sleutel is tot beter onderwijs en minder kansenongelijkheid.

Tijdens zijn loopbaan als partner bij McKinsey raakte hij onder de indruk van de verhalen van zijn vier zonen. Over wat zij meemaakten op school. Verhalen over geweldige leraren, maar ook over saaie lessen. En - als hij doorvroeg - nooit over leraren die bij elkaar op bezoek kwamen of schoolleiders die klassen bezochten. Hij nam ontslag en startte als voltijds vrijwilliger in het onderwijs wat uitliep op de stichting van leerKRACHT.

Stichting leerKRACHT werkt vanuit vier kernwaarden: als eerste 'voor de leerling'. Maar net zo belangrijk zijn de andere drie: vertrouwen in de kracht van leraren, elke dag samen een beetje beter en duurzame verandering. Gebaseerd op deze kernwaarden worden inmiddels al 896 scholen in Nederland (in po, vo en beroepsonderwijs) ondersteund met een aanpak om zélf zo'n verbetercultuur te creëren.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief