Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Hieke van Til

stichting Taalvorming

Taalonderwijs vormgeven vanuit een brede visie op taal, daar begeleid ik individuele leerkrachten en schoolteams graag bij.

Ik werk met de werkwijze van taalvorming. Daarbij zijn de eigen ervaringen van de kinderen de bron. In de details zijn die ervaringen altijd persoonlijk, verrassend en uniek. Zelf vind ik niets leuker dan zodoende met leerkrachten en kinderen, de wereld te bekijken vanuit steeds een ander perspectief. Ik zie elke keer weer dat deze manier van werken niet alleen een stimulerend effect heeft op de taalontwikkeling, maar ook op de betrokkenheid van de kinderen op elkaar en de wereld om hen heen. De werkwijze van taalvorming vergroot de taal- en sociaal/emotionele vaardigheden van kinderen. In de leidende principes van hetkind herken ik mijn eigen werkpraktijk.

Ik ben co-directeur van en senior-consulent bij stichting Taalvorming. Kenmerkend voor taalvorming is dat in onze werkwijze alle taaldomeinen op een natuurlijke manier met elkaar verbonden zijn. De focus ligt op taal als communicatiemiddel. Vertellen, luisteren, schrijven, taaltekenen en lezen zijn communicatieve vaardigheden die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief