Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Harry Havekes

schoolleider

Na zijn studie aan de lerarenopleiding voor geschiedenis en Nederlands, heeft Harry geschiedenis en kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waarna hij voor beide vakken (en CKV) eerste graads bevoegdheden heeft gehaald.

Aansluitend heeft hij 12 jaar les gegeven op Metameer, op alle niveaus, van lwoo 1 t/m vwo 6. Rond de eeuwwisseling heeft hij als eindredacteur een methode gemaakt voor geschiedenisonderwijs in de onderbouw van het VO.

In 2004 is hij vakdidacticus geschiedenis, kunstgeschiedenis/ckv en onderzoeker geworden aan de Radboud Universiteit, waar hij eerste graads leraren geschiedenis en kunstgeschiedenis heeft opgeleid. In 2015 is hij gepromoveerd op een onderzoek naar hoe leerlingen (geschiedenis) leren. In de periode 2007-2015 is hij bestuurslid en later voorzitter geweest van Jenaplanschool de Peppels/de Canadas in Boxmeer. Sinds 1 januari 2020 is hij schoolleider van diezelfde Jenaplanschool. Verder is hij betrokken bij het onderzoek van inspectie Peil.Mens-en-Maatschappij.

Bekijk hier zijn publicaties

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief