Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Evita Lagerwaard

Redacteur NIVOZ

Evita houdt zich in het dagelijks leven bezig met emancipatie- en diversiteitsvraagstukken binnen onze samenleving. Dit doet zij met name door zich te oriënteren op ontwikkelingen en beeldvorming rondom mensenrechten, etniciteit, genderidentiteit, seksuele identiteit en geloofsovertuiging. Welke effecten en invloeden al deze aspecten hebben op individuen en groepen. En vervolgens wat dit betekent voor de deelname en kansengelijkheid in de maatschappij.  

In haar professionele leven uit zij dit door het maken van content om bewustwording en begrip te creëren tussen mensen met verschillende referentiekaders. Bij onderwijspersoneel en aankomende leerkrachten ziet zij graag dat er ruimte is in gedachtegang naar leerlingen toe, maar ook naar elkaar. Zodat leerlingen zich in brede zin kunnen ontwikkelen en zo ook bijdragen aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn.

Zij ziet school als een minisamenleving en één van de eerste plekken waar kinderen leren wie zij zijn en welke plek zij in hun omgeving willen en kunnen innemen. Het is een plek van ontmoeting en verhalen die optimaal benut mogen worden.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief