Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Eric Mijnster

Verhalenverteller, levenskunstenaar, onderwijsbetrokkene

Eric Mijnster (1988) schrijft, maakt en deelt recht vanuit het hart. Zijn voorstellingen en creaties zijn brandstof voor je innerlijke vuur en dragen de boodschap dat je mag zijn zoals je van nature bent. Op basis van persoonlijke ervaringen schijnt hij licht op wezenlijke onderwerpen als tegenslag, keuzes, leiding nemen, vergeving en liefde.

Zijn eigen weg is er een over ongebaande paden. Zo fietste Eric non-stop over 14 bergen om de kern van flow te achterhalen en woonde hij ruim een jaar in een bus op de bergtoppen van Europa om zich over te geven aan zijn stem van binnenuit. Sinds zijn terugkomst in Nederland neemt de taalkunstenaar je met zijn meeslepende voorstelling, jeugdvoorstelling, boek, documentaire en spoken word mee op zijn ongelofelijke reis en verder.

Als de juffrouw aan de kinderen vraagt wat ze willen worden als ze later groot zijn, lacht Eric Mijnster. Hij zegt: ‘Gelukkig.’ Het zevenjarige kereltje spreekt op dat moment zijn diepste drijfveer uit. Want hoe het woord ‘gelukkig’ ook tot de verbeelding spreekt: wat is het eigenlijk? Hoe word je dat? Wat is ervoor nodig? En wie leert je wat ‘gelukkig’ is?

Eric vindt zijn antwoorden niet thuis, niet op school en niet op de universiteit. Maar wat, waar of hoe dan wel? Zijn nietsontziende zoektocht brengt hem ongekende ervaringen, prachtige ontmoetingen en essentiële inzichten. En een boek over die nietsontziende zoektocht: Het geluksgevoel.

In mei 2017 deelt Eric zijn persoonlijke verhaal tijdens een TEDxEducation event op de democratische school DOE040 in Veldhoven. Hij praat over vertrouwen op intrinsieke motivatie, persoonlijk leiderschap en authenticiteit. Hardop droomt hij over een wereld waarin we kinderen de ruimte geven om met die waarden op te groeien. Na afloop veert één van de oprichters op: ‘Wil je hier blijven werken?’ Zonder enige overpeinzing antwoordt Eric ‘ja!’ en beweegt hij zich vier jaar als coach en mentor door het onderwijs.

Vanaf 2021 heeft Eric gekozen om zijn persoonlijke verhaal en avonturen fultime met groepen in theaters te delen.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief