Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

30 november Extern

Femke Kaulingfreks houdt UvA-oratie over grootstedelijke problematiek

Inmiddels benoemd tot Bijzonder hoogleraar Grootstedelijke problematiek in het bijzonder gericht op Amsterdam (Wibautleerstoel) aan de Universiteit van Amsterdam, houdt Femke Kaulingfreks, lector Jeugd en Samenleving bij Hogeschool Inholland, donderdag 30 november haar inaugurele rede in Amsterdam. De rede, getiteld ‘Op de drempel van de stad. Hoe de stad vorm krijgt in tussenruimtes’, is openbaar toegankelijk.

In februari dit jaar is Femke benoemd op de Wibautleerstoel aan de UvA. Deze bijzondere leerstoel is door de gemeente Amsterdam ingesteld ten behoeve van de studie van grootstedelijke vraagstukken, in het bijzonder van Amsterdam. Femke doet vanuit sociaal wetenschappelijk perspectief onderzoek naar de ontwikkeling van de stad. Zij richt zich daarbij op relaties binnen sociale groepen in de stad en op de relatie tussen overheid en inwoners.

Eerder zei Femke over haar benoeming: “Dit is een mooie stap in de ambitie om het onderzoek dat aan het hbo en aan de universiteit wordt gedaan rond grootstedelijke vraagstukken dichter bij elkaar te brengen. Bewoners, praktijk- en beleidspartners en onderzoekers kunnen op deze manier écht van elkaars verschillende type kennis en werkwijzen gebruikmaken. Ook kijken we samen hoe de stad duurzamer, socialer en inclusiever kan worden.”

Meer informatie
De oratie van Femke Kaulingfreks vindt plaats op donderdag 30 november om 16.30 uur in de Aula van de UvA in Amsterdam, Singel 411 op de hoek van ’t Spui. Iedereen is welkom en ook is er een livestream te volgen. Ga naar de website van de UvA voor meer informatie. Oratie Femke Kaulingfreks - Universiteit van Amsterdam (uva.nl)

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief