Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Femke Kaulingfreks

lector, politiek filosoof, antropoloog, pedagoog

Politiek filosoof en antropoloog Femke Kaulingfreks is verbonden aan InHolland als Lector Jeugd en Samenleving. Daarnaast bekleedt zij sinds begin 2023 de Wibautleerstoel aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ze verzorgde in april 2023 de 'participatielezing' van Movisie. Begin 2022 bracht ik samen met Stijn Sieckelinck het boek 'Speelruimte voor Identiteit' uit, over hoopvolle pedagogische praktijken waarin samen met jongeren gewerkt wordt aan een veerkrachtige identiteitsvorming.

Femke Kaulingfreks is sinds maart 2018 lector Jeugd en Samenleving bij het domein Gezondheid, Sport en Welzijn van InHolland.  Zij maakt onderdeel uit van het Centre of Expertise Preventie in Zorg & Welzijn en houdt zich in haar lectoraat bezig met complexe en actuele maatschappelijke vraagstukken rondom opgroeien en opvoeden.

In haar praktijkgericht onderzoek staat empowerment van jongeren in een kwetsbare positie centraal. De focus ligt daarbij op jeugdempowerment in de wijk, veerkrachtig opgroeien en veranderend vakmanschap van jeugdprofessionals. Daarnaast wordt bekeken hoe informele en professionele hulpverlening elkaar kunnen versterken. Dit resulteert in onderzoeksrapportages én hands-on adviezen voor jeugdprofessionals en methodiekontwikkeling voor de jeugdsector en het onderwijs.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief