Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

De leraar die ik ben: 'De juiste woorden vinden die ons samenbrengen'

15 september 2012

De authenticiteit van Mr. Kanamori, zijn oprechtheid en zijn visie op onderwijs, is een voorbeeld voor veel leraren. Peter van der Bosch werd geprikkeld door vragen die over zijn kern als leraar gaan. Waarom ben jij de leraar die je bent? Wat zijn sleutelervaringen in jouw biografie en waar haal jij inspiratie vandaan? Zijn bijdrage. 'De juiste woorden vinden die ons samenbrengen'.
Welke woorden kies ik uit om je of U uit te nodigen om te luisteren

naar mijn verhaal, mijn gevoel, het willen leren inzien wie ik ben…

Waardoor ik met een open blik kan kijken naar de ander, om zo te kunnen leren luisteren en kijken naar de ander, die zijn of haar gevoel uitspreekt.

Mijn rol als artiest, medemens, leraar, toevallige passant, broer, zoon, metgezel, partner, spreker, schrijver leert mij de juiste, de juiste woorden te vinden die ons samenbrengen.

Iedereen is welkom..

Peter van der Bosch
Pieter Nieuwland College Amsterdam

Heb je zelf een bijdrage als leraar voor hetkind?
Stuur je tekst naar redactie@hetkind.org  


Meester Kanamori, de bekendste leerkracht van Japan, is in Nederland geweest en geeft het antwoord op de vraag wat de opdracht van het onderwijs moet zijn: Leerlingen voorbereiden op het leven, met aandacht voor het individu, de ander én het collectief. Duizenden leraren en schoolleiders in Nederland  omarmen deze opdracht. Zij ontmoetten Mr. Kanamori en elkaar tijdens diens bezoek aan Nederland, tussen 3 en 12 september 2012. In deze tijden van grootste plannen en structuurwijzigingen in de politiek, laten zij zien dat het de mens zelf is die het verschil kan maken.
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief