Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Boek over TED: 'Het begint met een idee'

7 december 2011

Dit boek over TED - Het begint met een idee - is geschreven door Carolien Vader, journalist, vrijwilliger in het blogteam van TEDxAmsterdamWomen, het zusje van TEDxAmsterdam, aan de hand van theorieën, afkomstig van 's werelds meest gerenommeerde wetenschappers, technici, designers en vrijdenkers. Ideeën die zij deelden op het podium van TED. Het vertelt het verhaal hoe ideeën inspireren en bijdragen aan onze cultuur en innovatie. Bekijk de talks, onder andere van Steve Jobs, Chris Anderson, Seth Godin, Malcolm Gladwell, Steven Pinker, Ken Robinson en Daniel Dennett. Met 58 boekentips van 'the best and the brightest'.

koop_knopzwartHet verhaal geeft inzicht in onze creativiteit en bevat inspirerende voorbeelden van ontdekkingen, uitvindingen, innovaties en out of the box denken. Lees in het boek de ideeën van onder andere van Steve Jobs, Chris Anderson, Seth Godin, Daniel Pink, Malcolm Gladwell, Steven Pinker, Sir Ken Robinson, Daniel Dennett en Tim Berners-Lee. En bekijk op deze sites de TED-talks die daarover zijn gepubliceerd op TED.com en YouTube.

In het boek komt een aaneenschakeling van ideeën aan bod, die wijzen op een nieuwe manier waarop wij werken en samenleven. Dat komt door recente wetenschappelijke doorbraken op het gebied van de neurowetenschap. Bijvoorbeeld de ontdekking van de spiegelneuronen, die ons in staat stellen om van elkaar te leren. Maar ook de techniek helpt. Door middel van fMRI kunnen wetenschappers een werkend brein verkennen. Het boek licht een tipje van de sluier op over hoe onze hersenen werken.

Iedereen heeft creatieve aanleg en intelligentie heeft niet alles te maken met kennis. Zo maar twee conclusies uit dit boek. Dit verhaal neemt je mee op ontdekkingsreis door jouw brein. Lees waar ideeën vandaan komen en wat wij doen met onze creativiteit. Het boek geeft inzicht in termen als divergent en convergent denken en over de constante voorspellingen die wij telkens maken.

Lees verder 

Carolien Vader  is journalist, schrijver en bladenmaker. Daarnaast geeft ze advies en presentaties over de manier waarop de media in razend tempo veranderen. 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties op uw reactie


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief