Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Blog van Eline: 'Wilskracht en het aftasten naar de juiste weg'

22 november 2011

Overpeinzingen en inspirerende praktijkverhalen van Eline Stolp, leerkracht van UniC in Utrecht. Deze bijdrage over 'wilskracht en het aftasten van de juiste weg' staat ook op haar eigen blog.

Wilskracht moet je sparen voor de momenten dat je het echt nodig hebt. Dat schrijft NRC.next op 3 november in een recensie van het boek ‘Willpower, rediscovering the greatest human strength’.

Herkenbaar, voor iemand als ik die voortdurend kleine veranderingen doorvoert om een beter of zinvoller leven te leiden. Kleine veranderingen, let wel, want van (veel) grote word je moe en ik heb mijn energie nodig om te kunnen doen wat ik de moeite waard vind.In een mentorgesprek kwam dit ter sprake, bij een leerling die het lastig vindt haar energie goed te spreiden. Ze vroeg me wàt ik dan de moeite waard vond, mijn werk misschien? Tja, dat mag duidelijk zijn.

Is het makkelijker wanneer je al weet wat je wilt?
Op haar leeftijd weten de meesten nog niet wat ze willen worden. Dat gold ook voor mij, toen. Maar ik wist wel wat me raakte, wat me in beweging zette, waar ik energie van kreeg. Door steeds die richting te blijven volgen heb ik uiteindelijk werk gevonden dat zo goed bij me past dat elke dag de moeite waard is. Is dat dan een advies voor iedereen die soms nog zoekt of twijfelt? Misschien is het zelfs voor mijzelf nog steeds advies: te blijven letten op dat wat flow geeft. Wat maakt bij jou de ‘wegwijzers’ waaraan je toetst of je op de goede weg bent?


Eline Stolp

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief