Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

5 maart Extern

Bildungconferentie, 'De beste versie van jezelf. Waartoe leiden we eigenlijk op?' - Tilburg

Op donderdag 5 maart 2020 organiseert het lectoraat Beroepsethiek van de Leraar de 'Bildungconferentie' bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg. De conferentie gaat over het nut en het nadeel van bildung in het onderwijs. Hieronder vind je meer informatie over het programma en de link naar de aanmeldpagina.

‘Bildung’ biedt een alternatief voor onderwijs dat nogal eens in termen van rendement begrepen wordt. Het achterliggend idee is dat opleidingen niet primair dienen bij te dragen aan succes, maar aan de algemene ontwikkeling van iedere student als mens, ook in zijn rol als professional. Deze bildungsopdracht is de afgelopen tien jaar door veel docenten omarmd. Tegelijk gebruiken opleidingen bildung soms ook als een middel om het studiesucces van studenten te vergroten. Kan bildung ons wel een alternatieve kijk bieden op wat het betekent om de ‘beste versie van jezelf’ te zijn?

Over deze thematiek is een inspirerend dagprogramma samengesteld dat hoofd, hart en handen zal aanspreken. Keynotesprekers zijn Daan Roovers, Marian Donner en Wouter Sanderse.

Workshops
In twee rondes workshops maak je kennis met bildende manieren van lesgeven die Fontys-docenten de afgelopen jaren hebben uitgeprobeerd. Daarnaast zijn er o.a. bijdragen van Paul van Tongeren (Radboud Universiteit), Koen Wessels (Bildung Academie), Hanke Drop (Hogeschool Utrecht), Eva-Lisa Janssen (Ucademy), Thijs Jansen (Stichting Beroepseer) en Bart van Rosmalen (HKU).

Meer informatie en aanmelden
Deelname is kostenloos, maar je aanmelding is niet vrijblijvend. Meer informatie en een aanmeldformulier vind je hier.

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief