Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Aimee Mullins spreekt over haar 'handicap' en 'talenten'

21 oktober 2011

Aimee Mullins spreekt over  haar  'handicap', het label dat op haar werd geplakt nadat op jonge leeftijd de afwezigheid van de kuitbeenderen werd geconstateerd. Atlete Mullins, inmiddels een veelgevraagd mannequin en actrice in de Verenigde Staten,  toont aan dat door haar 'ongeluk'  in haar werkelijkheid  nieuw talent kon worden aangeboord. Deze video is afkomstig van TED-talks.

Aimee Mullins (1976) werd geboren zonder kuitbeenderen. Daarom werden haar benen onder de knie geamputeerd toen zij een jaar oud was. Ze studeerde in haar geboorteplaats Allentown en aan de Universiteit van Georgetown in Washington, D.C.. Daar won ze een beurs die haar in staat stelde op het Pentagon te werken. Tijdens haar opleiding bleek dat ze tijdens wedstrijden georganiseerd door de National Collegiate Athletic Association het hoofd kon bieden aan niet-gehandicapte medeatleten. En bij de Paralympische Zomerspelen van 1996 behaalde ze een wereldrecord op de 100 meter hardlopen, op de 200 meter hardlopen en op het verspringen.

De TED talk van Aimee Mullins...

The thesaurus might equate "disabled" with synonyms like "useless" and "mutilated," but ground-breaking runner Aimee Mullins is out to redefine the word. Defying these associations, she shows how adversity -- in her case, being born without shinbones -- actually opens the door for human potential.

The opportunity of adversity | Aimee Mullins

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief