Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

'Aan de toekomstige leerkrachten... '

15 augustus 2012

Meer dan 4000 mensen gaan meester Kanamori ontmoeten tussen 3 en 12 september. Met een groot aantal mensen wordt zijn 'schoolreis' door Nederland vormgegeven. In de aanloop komt een aantal organisatoren aan het woord in een korte inspirerende bijdrage. Vandaag: Christa Wiersma van de Kunst van Kindercoaching. 'Aan de toekomstige leerkrachten... '

Op een avond ontstond een gesprek tussen een moeder en haar dochter van zes. Ter verduidelijking:  de hoofdrolspeelster hieronder komt uit een gezin zonder kerkelijke achtergrond.

Mam, God is overal. Hij hoort ook alles, meestal zit hij op een plek midden op de wereld. Dit hoort hij ook.

Mam: Wat zou God denken terwijl hij naar je luistert?
Dat ik heel goed uit kan leggen en dat het precies klopt.

Mam: Waar is de plek midden op de wereld?
Nou, je gaat hier richting de snelweg, de weg waar mama altijd stopt en papa ook trouwens, terwijl je van rechts komt. Je kunt daar links naar Oostereind en rechts naar school en de Jumbo. Als je rechts gaat, zit hij daar. Samen met Jezus. Even later gaat het gesprek over doodgaan. Naar de hemel, naar God. De hemel is boven de wolken. En weet je, het regent er nooit. Want regen komt uit de wolken en gaat naar beneden, nooit naar boven. Trouwens als je dood gaat ga je eerst ondergrond, daarom hebben ook alle dode mensen kleren aan. Je weet nooit wanneer je dood gaat, je kunt je niet uitkleden en zeggen, ik ga nu dood. Dus ga je dood met je kleren aan, want je weet niet wanneer het gebeurt. Je kunt het voelen in je buik maar dan ben je te laat. Eerst ga je onder de grond, daar zijn beestjes en eten je op. Behalve je botjes. Die gaan naar de hemel en daar krijg je dan je kleren weer. God kan toveren en jij ook als je dood bent.


Aan de toekomstige leerkrachten van dit meisje: draag er zorg voor dat dit kind haar zelfvertrouwen en eigenheid behoudt , haar logica in denken verder kan ontwikkelen, zich verbonden blijft voelen met een groter geheel  en onbevangen de wereld tegemoet kan treden.

Christa Wiersma
De Kunst van Kindercoaching
www.dekunstvankindercoaching.nl

Wilt u zelf meester Kanamori ontmoeten? Klik dan hier voor de laatste informatie over kaartverkoop. Op enkele plaatsen zijn nog tickets te bestellen. Tijdens de Kanamori-week is een gratis onderwijskrant te verkrijgen van hetkind en is het boek  'Inochi no kyokasho - Levenslessen van meester Kanamori'  te koop. Meer info volgt via deze website.

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief