Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Zorgen om menselijke kapitaal: wat is rol van onderwijsinstituut?

28 augustus 2012

Technologische veranderingen sturen sociale veranderingen, meent dr. John Moravec  en de impact daarvan groeit onvoorstelbaar snel. Moravec maakt zich zorgen over het menselijk kapitaal en roept het onderwijs op om te reageren.

Moravec is mede-initiatiefnemer  van het Invisible Learning project; schrijver van Education Futures en werkt aan de Universiteit van Minnesota. In Nederland is hij betrokken bij Knowmads, een school voor het ondernemerschap van de 21e eeuw en was hij al eens keynotespeaker op diverse congressen.

Moravec toont zich bezorgd over de ontwikkeling van het menselijk kapitaal in een maatschappij, die een uiterst complexe en dubbelzinnige toekomst ingaat. ‘Onze scholen, universiteiten en andere instituten moeten deze ontwikkelingen zien te overbruggen, zodat alle mensen kunnen deelnemen aan de uiterst geglobaliseerde, op kennis en innovatie gebaseerde samenleving.''

Een presentatie van John Moravec over Invisible Learning vond plaats op maandag 7 maart 2012 in het theater van de NHL Hogeschool. Daarin pleit hij voor meer persoonlijk onderwijs, dat meer dan ooit gericht is op creativiteit en talenontwikkeling.

U kunt deze film hier bekijkenMeer informatie over John Moravec vindt u op deze  website

Bron: De website van Kiemkracht
Education Futures - ISBN 1940-0934

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief