Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Yaacov Hecht wil dat een kind zich succesvol voelt, buiten en binnen de school

14 april 2013

Visionair Yaacov Hecht is een internationaal toonaangevende leider in democratische onderwijs en maatschappelijke veranderingen. In 1987 richtte hij de eerste Democratische School op in zijn geboorteland Israël. In deze film vertelt hij over de noodzaak.  'Iedereen is anders en iedereen heeft verschillende talenten en motivaties om te leren. Alleen in een school ben je plots zwak of gemiddeld. Democratisch Onderwijs wil dat iedereen zich succesvol voelt.'

Yaacov Hecht richtte 25 jaar geleden de Democratische School op in het Israelische Hadera. Als gevolg van dat eerste schoolsucces hielp hij mee om een netwerk van democratische scholen te starten. In 1993 - vijf jaar later - was er de eerste internationale conferentie (IDEC), een jaarlijkse bijeenkomst voor opvoeders, scholen en organisaties en richtte Hecht het Instituut voor democratische onderwijs in Israël (IDE) op. Binnen de IDE creëerde hij een academische faculteit voor leraren in het democratisch onderwijs. Hij was tot 2010 voorzitter van deze organisatie.

In 2005 riep The Marker — Israël's grootste economische magazine — Hecht uit tot een van de tien meest invloedrijke mensen in eigen land op sociaal en educatief gebied. Met Education Cities-the Art of Collaborations blijft Hecht verbonden aan onderwijsontwikkeling en systemen tussen steden. Hij is een gewild spreker en adviseur in de beweging over de hele wereld.Bron:  

 

 
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief