Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Weg van het gezeur: 'De docent als actor, niet als factor'

5 december 2013

Op maandag 26 november kwamen 1000 onderwijsmensen naar CineMec in Ede om te luisteren naar 35 sprekers, elkaar te ontmoeten op een groots beursplein, kennis te delen en inspiratie op te doen.  In deze bijdrage kunt u MBO City op uw gemak herbeleven. Hierbij de positieve geluiden na afloop van een aantal opmerkelijke presentaties, waaronder die van Marcel van Herpen en Marc Lammers. Weg van het gezeur: 'De docent als actor, niet als factor.'

mbocityIn een interactieve inleiding sprak Marcel van Herpen op MBO City over kansen in de nieuwe onderwijspraktijk. Theorie en praktijk zijn daarbij ondeelbaar. De studenten geven niet het antwoord. Ze zijn het antwoord! Van Herpen draagt heldere inzichten over het Nederlandse en internationale onderwijs. Hij laat veranderingskansen ervaren en gebruikt metaforen die de genormeerde praktijk overstijgen. Hij spreekt de docent aan als actor, niet als factor!

Deze maand kwam zijn boek uit: Ik, de Leraar: een boek uit liefde voor het vak, in het belang van alle kinderen. ‘Elke leerling wordt enorm blij als hij het gevoel krijgt dat hij er toe doet. Iedereen die lesgeeft trouwens ook. Dan is het dus het best als die twee elkaar kunnen versterken. Leraar en leerling samen. Dit boek legt uit hoe en waarom.’  Van Herpen is medeoprichter van het NIVOZ en hetkind.Als succesvol hockeycoach weet Marc Lammers als geen ander wat de woorden durf, doorzettingsvermogen en leiderschap betekenen. Aan de hand van zijn eigen succesverhaal leert hij jou de kunst van het winnen. De presentaties van Marc Lammers zijn vernieuwend, visueel, interactief, levendig en emotioneel. Zijn stelregel: “Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus.” Marc Lammers is voormalig Nederlands dames hockeytrainer-coach, is vooral bekend door de Olympische Spelen in Beijing in 2008. Hij behaalde hier een gouden medaille. Sinds 2012 is hij bondscoach van het Belgisch herenhockeyteam.


In een kort videoverslag krijgt u hieronder een impressie van MBO City . Van dagvoorzitter Tom van 't Hek tot onderneemster Annemarie van Gaal, van Huub Nelis (YoungWorks) tot Hans Schutte, directeur-generaal beroepsonderwijs van Ministerie. De verschillende sprekers en bezoekers komen in de andere clips uitgebreider aan het woord.


Meer presentaties en foto's op de website van MBO City

 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief