Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Videocompilatie lezing Luc Stevens: 'Het kind als antwoord'

6 oktober 2011

Videocompilatie van de lezing van prof. dr. Luc Stevens op 27 september jl. In een volle zaal met aandachtige toehoorders op Landgoed De Horst opende de nestor van het NIVOZ  de serie open avonden (7xinspiratie) met zijn lezing ' Het kind als antwoord'. DE compilatie is gemaakt door Dereck Oerlemans.


Luc houdt de zaal ruim een uur geboeid en met zijn lezing raakt hij de mensen op verschillende wijzen. Aan de hand van tekeningen van bomen laat Stevens zien dat kinderen vertellen wie ze zijn. 'Het kind als antwoord....daarvoor is nodig dat we naar kinderen kijken en met ze in gesprek gaan'.  Met de sleutelbegrippen 'respect' en 'verantwoordelijkheid' kunnen we ver komen, betoogt hij. Enkele interviews illustreren dit:

Bij Erica Rekers, vruchtbaarheidsarts, komt een eigen schoolervaring terug, waarover ze in de video vertelt. Harry Rogge, rector van het Maerlant College in Brielle is steeds meer op zoek naar het kind in zijn school. Iris van Mierlo-Janssen van Basisschool Leuken in Weert is vooral geraakt door de uitspraak van Luc Stevens dat een leraar een mens is die door de deur van de klas naar binnenloopt. Tenslotte hoort u Dick van der Meer, interim-manager, die ingaat op 'de docent als een zak competenties'.

Op deze website is eerder een verslag verschenen van de hand van Geert Bors. Klik HIER.

De eerstvolgende open avond is op 9 november met Sieneke Goorhuis. Zij spreekt vanuit het thema 'Spraak- en taalontwikkeling vanuit neuro-biologisch perspectief. Aanmelden kan via het digitale aanmeldformulier. (klik hier). Voor de serie OPEN AVONDEN/7 x INSPIRATIE is groepskorting of een passé partout te verkrijgen. Een ideale manier om kennis te maken en aan uitgangspunten van de nieuwe onderwijspraktijk te proeven.

U kunt hier naar een compilatie (11:48) van de avond  kijken. Hij is gemaakt door Dereck Oerlemans van 2112 Producties:

[vimeo 30129103]

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief