Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

'Talent is cadeautje dat je moet willen uitpakken'

23 juni 2012

Ronald Buitelaar is een oud-leerkracht en schrijft veel over de ontwikkeling in het hedendaagse (Rotterdamse) onderwijs. Zijn passie is het doorgronden van hoe talent ingezet en ontplooid kan worden op scholen. Overtuigd als hij is dat het huidige systeem een andere vorm moet krijgen, wil hij erbij zijn, er over berichten en met andere kennis en inspiratie delen. Dit is een inleiding van een artikel over basisschool Podium en de Russian School of Arts dat eerder verscheen in het Rotterdams Onderwijs Magazine in mei 2011. 'Talent is cadeautje dat je moet willen uitpakken'Basisschool Het Podium in Overschie verzorgt in samenwerking met de Russian School of Arts kunsteducatie, waarbij talent herkend en ontwikkeld wordt. Met als resultaat hoog gemotiveerde leerlingen die én hun kunstzinnige talenten optimaal ontwikkelen én beter in hun vel komen te zitten.

De kunstklassen van basisschool Het Podium draaien nog geen jaar, maar nu al valt het relatief hoge niveau van de prestaties en de opmerkelijk geconcentreerde werkwijze van de leerlingen op. Zo hangt bij de entree van de school grafisch werk dat het aanzien meer dan waard is, klinkt in een lokaal een helder gezongen canon, wordt verderop een overtuigende mimeact neergezet en bekijkt de dansgroep op betrokken wijze elkaars verrichtingen. ‘Dat was in de periode tussen de zomer- en herfstvakantie wel anders’, weet Peter van Strien, directeur van de Russian School of Arts (RSA), ‘toen moesten de docenten er nog stevig tegenaan om duidelijk te maken dat kunstonderwijs net zoveel concentratie en inzet vereist als het andere leren op school.’

Lees meer op 'Talent is een cadeautje ...'

Ronald Buitelaar houdt een eigen blog bij, waarin hij op verschillende zaken ingaat. De foto is afkomstig van de site van CBS Het Podium in Overschie. 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in om op de hoogte te blijven van reacties op uw reactie


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief