Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Student geeft leraar een lesje: 'U zou leerlingen in hun hart moeten raken met uw lessen!'

24 mei 2013

Tijdens de geschiedenisles geeft Jeff Bliss - een 18-jarige student aan de Duncanville Highschool - zijn leraar een lesje: 'U zou studenten in hun hart moeten raken met uw lessen!' Bliss weet niet dat hij door zijn klasgenoten gefilmd wordt. Inmiddels is zijn betoog op YouTube gezet en leveren de beelden flink wat discussie op, zowel in de Verenigde Staten, op allerlei nieuwszenders, als in Nederland. Leraar Frans Droog wijdde er een blog aan.  'Je kunt heel wat vragen stellen bij de actie van de leerling en het op YouTube verschijnen van de video. Kan een leerling dat doen? Mag dat? Hoe zit dat met deze docent? Wat is de rol van Sociale Media hier? Wat zou de school moeten doen?' Meer van Frans en over de filmpjes in dit artikel.

Jeff Bliss stelt iets aan de kaak waarvan wij niet weten hoe vaak het voorkomt. Niet in de Verenigde Staten en niet hier. Dat kun je alleen aan onze leerlingen vragen. En vervolgens goed luisteren. Je kunt vervolgens kijken naar het halflege glas, de docent die zich er vanaf lijkt te maken, en je alleen hier op richten. Maar ik zou het graag beperken tot wat volgens mij het halfvolle glas is.

Deze leerling wil leren.

Hij verdient docenten die willen lesgeven.

De video die viraal ging op YouTube:

Jeff Bliss decided to give their teacher a lesson at the Duncanville High School


'Wil je dat studenten enthousiast zijn voor jouw lessen, maak ze dan enthousiast en neem uw vak serieus'.


Nieuwsitem:
 

Dit artikel is aangedragen door Astrid van Blijswijk, studente aan de European Peace University (EPU) Stadtschlaining/Austria
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief