Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Schoolkamp: 'We hadden alleen juf Gaby, Jessica en Marleen mee. Meer vonden we niet nodig'

27 augustus 2013

De kinderen in de klas van Gaby de Boer zijn aan het schrijven gegaan. Zoals Coen, die vertelt dat hij met de andere kinderen in groep 8 van RKBS De Sterrenwacht uit Hellevoetsluis het schoolkamp helemaal zelf heeft georganiseerd. 'Kern van zijn verhaal,' zo ziet zijn leerkracht, 'zijn de psychologische basisbehoeften van een kind: de behoefte aan autonomie, competentie en relatie. In dit 'project'  wordt daar ruimschoots aan voldaan. Om in de woorden van Coen te spreken:  'Ons kamp was een superkamp! We hadden alleen juf Gaby, Jessica en Marleen mee. Meer vonden we niet nodig.'

Hoi, ik ben Coen.

Ik ben twaalf jaar en ik zit op RKBS de Sterrenwacht in groep 8. We hebben dit jaar iets heel bijzonders gedaan en daar wil ik jullie iets over vertellen!

We zouden dit jaar op kamp gaan en juf Gaby vertelde ons, dat als we het wilden, kamp zelf mochten organiseren! Iedereen was gelijk enthousiast. We maakten met elkaar allemaal groepjes. Voor het budget, eten, regels, locatie, activiteiten en vervoer.

Ik zat in het groepje 'locatie', dus wij gingen met een groepje van vier kinderen op zoek naar een leuk kamphuis. We zochten thuis en op school. Als snel vonden we twee leuke huisjes. We hebben een powerpoint voor de klas gemaakt met informatie over de kamphuizen, en toen hebben we met zijn allen gekozen.

We hebben gekozen voor het Samuel Naardenhuis in Oostvoorne, omdat die goedkoper was, met eten inbegrepen, en we konden op de fiets er naartoe. Daardoor bespaarden we heel veel geld, en konden we in plaats van drie dagen, vijf dagen op kamp!! Daar was iedereen heel blij mee! We belden naar de eigenaar  van het huis en vroegen of we konden reserveren van 22 tot 27 april...en dat kon!!

We deden alles zelf en het ging heel goed. Als iets niet lukte, hielpen we elkaar en als we even hulp nodig hadden, dan hielp de juf ons. Dat was wel fijn. Het enige wat de juf ons gaf, was het budget, namelijk 28,00 per persoon.  De juf  had ook een verrassingavond voor ons georganiseerd. Die avond hoefden wij niks te regelen. Verder mochten we alles zelf doen en alles zelf kiezen! Iedereen heeft daarom heel hard zijn best gedaan en hard gewerkt.

Het kamp was echt superleuk!  Het was zo leuk dat we het helemaal zelf georganiseerd hadden en het werkte ook heel goed. We hadden afgesproken dat we geen kampregels nodig hadden, dus iedereen luisterde gewoon goed naar elkaar, als er bijvoorbeeld een spel werd uitgelegd. Het was echt supergezellig!

Ook op kamp regelden we bijna alles zelf. We hadden alleen juf Gaby, Juf Jessica en juf Marleen mee, want om nog meer juffen of ouders mee te nemen, vonden we niet nodig!

Ons kamp was een superkamp!

 Ingezonden door Gaby de Boer, lerares groep 8 van RKBS De Sterrenwacht in Hellevoetsluis

 

 

 

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief