Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

PISA-onderzoek laat zien dat vroege selectie in een systeem niet tot betere onderwijsprestaties leidt, dat...

11 september 2013

PISA-results show..... In een filmpje van 12 minuten laat de OECD - een samenwerkingsverband van 34 welvarende landen - de betekenis zien van PISA-testing. Om de drie jaar worden 15-jarige kinderen op drie fronten getest. Met de resultaten wordt duidelijk in welke mate een land zijn onderwijszaakjes voor elkaar heeft, in relatie tot andere landen. Voor wat het waard is. Uit PISA-onderzoek wordt ook duidelijk dat vroege selectie van kinderen niet tot betere overall-prestaties leidt, dat alle kinderen - ongeacht hun afkomst - dezelfde mogelijkheden hebben, dat schoolsystemen die kinderen helpen op het moment dat ze er zelf aan toe zijn beter presteren dan systemen waar kinderen op een zekere leeftijd dezelfde vaardigheden moeten beheersen. Een interessant filmpje, juist voor beleidsbepalers.

Organisation for Economic Cooperation and Development OECD) is een samenwerkingsverband van 34 landen om sociaal en economisch beleid te bespreken, te bestuderen en te coördineren. De aangesloten landen proberen gezamenlijke problemen op te lossen en trachten internationaal beleid af te stemmen.

PISA is an international study that was launched by the OECD in 1997. It aims to evaluate education systems worldwide every three years by assessing 15-year-olds' competencies in the key subjects: reading, mathematics and science. To date over 70 countries and economies have participated in PISA.

Reacties

0
Login of vul uw e-mailadres in.


Er zijn nog geen reacties
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief